Сандвич панели

САНДВИЧ ПАНЕЛИТЕ са композитни материали, съставени от два слоя поцинкована ламарина  покрити с полиестерно покритие или  алуминиеви трапецовидни ламарини със вътрешен пълнеж (от PUR-полиуретан, PIR-полиизолацианурат, Rockwool-минерална вата) предназначени за топлоизолация. При хладилните камери за двата външни слоя на панела може да се използва и неръждаема стомана.

Като вътрешен пълнеж полиуретанът и полиизолациануратът са най-често използваните пластмасови пени в производството на сандвич панели. През последните години противопожарните  им характеристики значително  са подобрени. Минералната вата дава много добри резултати в пожароустойчивостта и звукоизолацията.
Сандвич панелите осигуряват много висока топлинна изолация, водонепропускливост, звукоизолация и предотвратяват кондензацията на влага.

Предлаганите сандвич панели се използват като : покривен материал за покриви, фасади на сгради,  преградни стени и тавани,  помещения за студено съхранение (хладилни  камери). Предлагат се в различни дебелини и ширини с различни цветове по система RAL и  различен пълнеж. С цел  подобряване нуждите от осветление на сградите , особено на големите се предлагат прозрачни поликарбонатни изделия (плоски и трапецовидни), които осигуряват повече дневна светлина в помещенията  .Предлагат се също така аксесоари, като крепежни елементи ,болтове и винтове, които придават на сградите завършен вид.

Сандвич панелите излизат на преден план в архитектурните предпочитания със своите бързи възможности за производство и сглобяване, висока носеща способност и лека конструкция, както и с високи изолационни свойства.
Намират приложение при строителството на социални и промишлени сгради, заводи, складове, за сгради на строителни площадки,  а също така за съхранение на хранителни, медицински и  фармацевтични продукти в хладилните камери, изработени от панели за студено съхранение, покрити със специална боя,  осигуряваща пълна защита срещу бактерии.

ПРОДАЖБИ И ДОСТАВКА

Продажбата се извършва по зададена поръчка, по съответния стандарт (EN, ASTM и ISO),  вид на панела, размери,  количества и  цветове. Доставката се извършва до склада на клиента.